Siirry suoraan sisältöön

HuHu2024 – miksi sinunkin kannattaa tulla mukaan

Samoajille ja vaeltajille suunnattu HuHu24 järjestetään ensi kesänä 5.-9.6.2024 Sauvon Ahtelassa. Haastattelimme viime HuHulle osallistunutta Vilja Tallgrenia siitä, millainen kokemus HuHu oli evp:n näkökulmasta. 

Lounais-Suomen Partiopiirin järjestämä HuHu24 on samoajien ja vaeltajien yhteinen leiri, johon saavat osallistua kaikki partiolaiset ympäri Suomea, sekä myös evp:t eli ei vielä partioon kuuluvat henkilöt. Tässä jutussa haastattelemme Vilja Tallgrenia, joka osallistui evp:nä viime HuHulle. Hänen lippukuntansa on Luvian Loukke, ja partion ulkopuolella hän kertoo opiskelevansa tietojärjestelmätiedettä, olevansa aktiivinen järjestötoimija ja käsitöiden tekijä. Aika kuluu myös kissojen, Jeren ja Urhon, kanssa vietettäessä. 

Kaikki mukaan 

Partiotoimintaan voi liittyä missä vaiheessa elämää tahansa, ja HuHu voisi olla hyvä mahdollisuus tuoda samoaja-, ja vaeltajaikäisiä tutustumaan partiotoimintaan. Haastattelemamme Vilja kertoo päätyneensä leirille viime HuHun leirinjohtaja Emman toimesta, jonka hän tuntee partion ulkopuolelta, yliopiston kautta. Leirinjohtaja oli ehdottanut Viljalle pestiä nettisivujen tekijäksi, ja Vilja otti pestin vastaan. Siitä alkoikin hänen aivan ensimmäinen partiopestinsä.  

Pestin valintaan 

Partiossa on monia eri pestejä, joissa voi hyödyntää myös partion ulkopuolella oppimaansa. Pestejä katsellessa voisikin miettiä, onko jotain sellaista pestiä, jossa voisi hyödyntää aiempaa osaamistaan. Toisaalta ottamalla sellaisen pestin vastaan, josta kokemusta ei välttämättä vielä ole kertynyt, voi oppia paljon uutta. Kannattaakin tarttua rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin, ja esimerkiksi juuri HuHulla on monenlaisia pestejä tarjolla. 

Leirikokemuksesta 

Vilja kertoo, että hänellä ei ennen HuHua ollut minkäänlaista kokemusta partiotoiminnasta, mutta leireily ja luonnossa oleminen oli ennestään tuttua. Viljan mukaan parasta leirillä oli hyvä meininki ja uudet kaverit. Hän kokee, että leirille oli helppo tulla siitä huolimatta, että partioleirit ja partiotoiminta ei ollut ennestään tuttua. Vaikka aluksi saattaa olla hieman hämmästyksissä partiosanastosta, toiminnasta ja perinteistä, tulemalla mukaan toimintaan selviää kaikki ajan myötä. 

Partioinnostuksen alku 

Viljan tapauksessa ei partio jäänytkään yhden leirin nettisivujen luomiseen, vaan seuraavaksi oli hän luomassa nettisivuja Tammileirille. Viljan partioura lähtikin kunnolla käyntiin, kun seuraavaksi luvassa oli vaellusretki HuHu-porukalla. Partiosta saatu seurustelusuhde lopulta myös partiolippukuntaan liittymiseen. Tämän jälkeen on Vilja osallistunut moniin partiotapahtumiin, sekä aikoo osallistua myös ensi kesän HuHulle ensimmäistä kertaa partiolaisena. Tällä kertaa hän odottaa HuHulta vanhojen ja uusien tuttujen tapaamista, sekä kivaa leirimeininkiä. 

Kohti ensi kesää 

Ilmoittautuminen vuoden 2024 HuHulle aukeaa alkuvuodesta 2024. Ensi kesän HuHua odotellen kertoo Vilja viime leiristä oppineena, että vaikka kyseessä onkin kesäleiri, saattaa öisin olla niin kylmä, että kannattaa pakata mukaan villakalsarit selviytyäkseen viileistä kesäöistä. 

Nähdään ensi kesänä! 

Peppi Suomela, RajakivenKiertäjät 

Nostolaatikko: ”Parasta leirillä oli hyvä meininki ja uudet kaverit.”