Siirry suoraan sisältöön

Saavutettavuus

Saavutettavuus HuHulla

HuHun tavoitteena on tehdä leiristä mahdollisimman saavutettava kaikille piirin samoaja- ja vaeltajaikäisille.  Mietityttääkö HuHun saavutettavuuteen liittyvät asiat? Kysymyksiin vastaa HuHun moninaisuusmestari Alisa Allos (etunimi.sukunimi@partio.fi)

Helppo tulla -tunnus

HuHu on ottanut käyttöön Helppo tulla -tunnuksen, jotta leiri olisi saavutettavaa mahdollisimman monelle samoaja- ja vaeltajaikäiselle. Olemme määritelleet kriteerit, jotka toteutuvat tapahtumassa. Sivua päivitämme sitä mukaan, kun voimme luvata niiden toteutuvan. Tunnuksen avulla myös osallistujan on helpompi arvioida, onko tapahtuma hänelle saavutettava. Jos jokin asia jää mietityttämään tai toivot että jotakin kriteerin osaa tarkennamme tai yhdessä sovellamme, voit ottaa rohkeasti yhteyttä moninaisuusmestari Alisa “Lilja” Allokseen.  

Hygienia: Tarjoamme esteettömän mahdollisuuden peseytyä ja käydä vessassa sukupuolineutraaleissa tiloissa, aivan omassa rauhassasi.  
 

Lepo ja yöpyminen: HuHulla on hiljaisuus, jonka toteutumista turva valvoo. Riittävä lepo varmistetaan myös pestissä oleville.  

 
Lääkitys ja ensiapu: Tapahtumassa on aina tarjolla ensiapua sitä tarvitseville, sekä mahdollisuus säilyttää lääkkeitä kylmässä. Tapahtumassa on huomioitu myös henkinen hyvinvointi ja ensiavulla käytössä tilat  

Näköaisti, Kuuloaisti, Hajuaisti: Ohjelmamme huomioi aistiherkkyydet ja varoitamme aina etukäteen välkkyvistä valoista tai kovista äänistä. Toivomme jokaisen välttävän vahvoja hajusteita.  
 

Katsomus: HuHulle jokainen voi osallistua ja jokaisen katsomus nähdään yhtä tärkeänä. Tarvittaessa me järjestämme tilat uskonnon harjoittamiseen. Ohjelmiin osallistumiseen katsomus ei vaikuta. 

Digitaalinen saavutettavuus: HuHun somea ja digitaalista sisältöä on mahdollista seurata usein eri tavoin, eri sovelluksista ja erilaisia apuvälineitä käyttäen. Sosiaalisessa mediassa informaatiota sisältävissä kuvissa on alt-tekstit, sekä videoissa tekstit. Me suosimme kuvatekstejä ja selkeää kieltä. Otamme huomioon mahdollisimman monet erityispiirteet tietoa jakaessamme, kuten värisokeuden ja hahmottamishaasteet. 

Turvallisen tilan periaatteet

HuHun tekijät ovat päättäneet tehdä aktiivisesti tekoja turvallisemman tilan puolesta. Haluamme jokaisen saavan ikimuistoisen leirikokemuksen ilman pelkoa kiusaamisesta.  

HuHulla kunnioitetaan jokaisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Älä koske toisiin tai toisten tavaroihin kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä, ja muista pyytää tilaa tarvittaessa myös itsellesi. 

HuHulle saa jokainen osallistua omana itsenään ja me emme tee oletuksia. Muun muassa seksuaalisuus, sukupuoli, uskonto ja arvot ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita. Me emme tuomitse tai arvostele. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä. 

HuHun turva turvaa myös henkistä turvallisuutta ja lupaamme puuttua kaikkeen epäasiallisuuteen, jota kohtaamme, joten kerro jollekin, jos näet minkäänlaista kiusaamista, syrjintää tai häirintää.  

Usein kysytyt kysymykset

Keneen voin ottaa saavutettavuusasioista yhteyttä?

Saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksiin vastaa HuHun moninaisuusmestari Alisa Allos (etunimi.sukunimi@partio.fi)