Siirry suoraan sisältöön

Saavutettavuus

Saavutettavuus HuHulla

HuHun tavoitteena on tehdä leiristä mahdollisimman saavutettava kaikille piirin samoaja- ja vaeltajaikäisille.  Mietityttääkö HuHun saavutettavuuteen liittyvät asiat? Kysymyksiin vastaa HuHun moninaisuusmestari Alisa Allos (etunimi.sukunimi@partio.fi)

Turvallisemman tilan periaatteet

HuHun tekijät ovat päättäneet tehdä aktiivisesti tekoja turvallisemman tilan puolesta. Haluamme jokaisen saavan ikimuistoisen leirikokemuksen ilman pelkoa kiusaamisesta.  

HuHulla kunnioitetaan jokaisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Älä koske toisiin tai toisten tavaroihin kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä, ja muista pyytää tilaa tarvittaessa myös itsellesi. 

HuHulle saa jokainen osallistua omana itsenään ja me emme tee oletuksia. Muun muassa seksuaalisuus, sukupuoli, uskonto ja arvot ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita. Me emme tuomitse tai arvostele. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä. 

HuHun turva turvaa myös henkistä turvallisuutta ja lupaamme puuttua kaikkeen epäasiallisuuteen, jota kohtaamme, joten kerro jollekin, jos näet minkäänlaista kiusaamista, syrjintää tai häirintää.  

Helppo tulla -tunnus

HuHu on ottanut käyttöön Helppo tulla -tunnuksen, jotta leiri olisi saavutettavaa mahdollisimman monelle samoaja ja valtajaikäiselle. Olemme määritelleet kriteerit, jotka toteutuvat tapahtumassa. Sivua päivitämme sitä mukaan kun voimme luvata niiden toteutuvan. Tunnuksen avulla myös osallistujan on helpompi arvioida, onko tapahtuma hänelle saavutettava. Jos jokin asia jää mietityttämään tai toivot että jotakin kriteerin osaa tarkennamme tai yhdessä sovellamme, ota rohkeasti yhteyttä moninaisuusmestari Alisa Allokseen.

Hyvä olla: HuHulle on jokainen tervetullut omana itsenä. Teemme aktiivisesti työtä sen eteen, että jokainen kokisi olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. HuHulla kaikenlainen kiusaaminen ja syrjintä on ehdottomasti kielletty. Tapahtumassa on ympärivuorokautisesti henkilö, jolta voi kysyä apua, kertoa asiansa ja joka hoitaa esimerkiksi kiusaamis- tai häirintätapauksen jälkipuinnin.  

Ruoka: Muonitus huolehtii ilmoittautumisen yhteydessä ilmaistujen erityisruokavalioiden ja allergioiden mukaista ruokaa jokaiselle. HuHulla tarjottu ruoka on laktoositonta ja suosimme kasvisruokaa. Kahvilan tuotevalikoimassa on huomioitu tavanomaisimmat erikoisruokavaliot. Jos jokin mietityttää liittyen erityisruokavalioihin voi olla yhteydessä muonitus päällikköön aada.sipilä@partio.fi.  

Liikkuminen: Huhu järjestetään Sauvon Ahtelassa eli leirialueella metsässä. Peruspalveluihin ruokalalle, kahvilaan, ensiapuun, päälavalle ja useimpiin ohjelmiin pääsee kulkemaan leveää hiekkatietä. Jotkin aktiviteetit on järjestetty metsässä tai rannalla.  

Hygienia: Tarjoamme esteettömän mahdollisuuden peseytyä ja käydä vessassa sukupuolineutraaleissa tiloissa, aivan omassa rauhassasi.  

Lepo ja yöpyminen: HuHulla on hiljaisuus, jonka toteutumista turva valvoo. Riittävä lepo varmistetaan myös pestissä oleville. HuHulla järjestyy myös hiljainen tila sitä tarvitsevalle, esim. migreeni kohtausta kärsivälle. 

Lääkitys ja ensiapu: Tapahtumassa on aina tarjolla ensiapua sitä tarvitseville, sekä mahdollisuus säilyttää lääkkeitä kylmässä. Tapahtumassa on huomioitu myös henkinen hyvinvointi. Ilmoittautumisen yhteydessä voit kertoa halusta keskustella ennen leiriä terveydentilaan vaikuttavista tekijöistä ensiavun tai henkisen turvan kanssa. 

Näköaisti, Kuuloaisti, Hajuaisti: Ohjelmamme huomioi aistiherkkyydet ja varoitamme aina etukäteen välkkyvistä valoista tai kovista äänistä. Pyrimme varmistamaan, ettei mikään toiminta ole riippuvainen vain yhdestä aistista. Toivomme jokaisen välttävän vahvoja hajusteita.  

Katsomus: HuHulle jokainen voi osallistua ja jokaisen katsomus nähdään yhtä tärkeänä. Tarvittaessa me järjestämme tilat uskonnon harjoittamiseen. Toivomme että kerrot meille etukäteen, miten voimme juuri sinun uskontosi huomioida, ottamalla yhteyttä moninaisuusmestariin. Ohjelmiin osallistumiseen katsomus ei vaikuta.  

Digitaalinen saavutettavuus: HuHun somea ja digitaalista sisältöä on mahdollista seurata usein eri tavoin, eri sovelluksista ja erilaisia apuvälineitä käyttäen. Sosiaalisessa mediassa informaatiota sisältävissä kuvissa on alt-tekstit, sekä videoissa tekstitys. Me suosimme kuvatekstejä ja selkeää kieltä. Otamme huomioon mahdollisimman monet tietoa jakaessamme, kuten värisokeuden ja hahmottamishaasteet. 

Usein kysytyt kysymykset

Keneen voin ottaa saavutettavuusasioista yhteyttä?

Saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksiin vastaa HuHun moninaisuusmestari Alisa Allos (etunimi.sukunimi@partio.fi)